Dé Specialist in Pictogrammen


 
Tokyo 2020 onthult nieuwe pictogrammen Olympische sporten

Tokyo 2020 onthult nieuwe pictogrammen Olympische sporten

Geplaatst op woensdag 27 maart 2019
Volgende zomer vinden de Olympische Spelen plaats in de Japanse hoofdstad Tokio. Waar in lanen als Brazilië de stadions en infrastructuur traditioneel net op tijd klaar zijn, is Japan eigenlijk al klaar met de voorbereiding. Dus kan de organisatie zich bezighouden met details. Zo heeft Tokyo 2020 de vijftig pictogrammen van de Olympische sporten onthuld, inclusief nieuwkomers als surfen en skateboarden.
 

50 pictogrammen Olympische sporten Tokyo 2020

Logo’s en pictogrammen zijn geweldige uitdagingen voor designers. Met een paar minimalistische lijntjes moet je een verhaal vertellen en het moet in een keer herkenbaar zijn. Pictogrammen van sporten zijn geïntroduceerd tijdens de Olympische Spelen in 1964, die eveneens in Tokio plaatsvonden. Deze waren uit noodzaak geboren, om communicatie tussen de organisatie en de steeds internationalere groep deelnemers en toeschouwers overzichtelijk te houden. Sindsdien zijn er voor iedere editie van de Olympische Spelen nieuwe icoontjes van Olympische sporten gemaakt.

De pictogrammen die voor 2020 zijn ontworpen, zijn geïnspireerd op die uit 1964. “Naast het communicatiedoel, wilden we met deze nieuwe logo’s de levendige beweging van atleten op een aantrekkelijke en dynamische manier verpakken”, aldus de organisatie. De ontwerper van de nieuwe icoontjes is de 54-jarige Masaaki Hiromura, onder meer bekend van het National Museum of Emerging Science and Innovation en het Yokosuka Museum of Art.
 

Nieuwe Olympische sporten op de Zomerspelen in Tokio

Let in het overzicht aan pictogrammen vooral op die van de nieuwe sporten die we op de Zomerspelen in Tokio gaan zien. Zo worden de sporten skateboarden, golfsurfen en sportklimmen geïntroduceerd. Met honkbal zien we een oude bekende terugkomen. Maar het meest kijken we uit naar de nieuwe variatie op basketbal: 3×3 basketball.

Bekijk hier de promofilm.

  


Deel deze pagina
Veiligwinkel, de pictospecialist