Dé Specialist in Pictogrammen


 

Maandag 4 november: de 8e landelijke Dag van de BHV

Geplaatst op dinsdag 29 oktober 2019
Op maandag 4 november 2019 vindt de 8e landelijke Dag van de BHV plaats. Dit jaar met het thema: Dan vertrouw ik op jou. In óns belang
Lees verder


De praktijkgids ISO 9001 voor MKB bedrijven

Geplaatst op woensdag 23 oktober 2019
Klanten tevreden houden is de kern van de zaak' laat mkb-bedrijven aan de hand van voorbeelden zien hoe ISO 9001 in de dagelijkse praktijk werkt. Naast een heldere uitleg over de norm bevat de gids een stappenplan, handige tips en praktische aanwijzingen waarmee mkb-bedrijven hun klanten tevreden ku
Lees verder


Veilig werken: haastige spoed met de cirkelzaag, duim weg

Geplaatst op vrijdag 27 september 2019
Twee soortgelijke ongevallen met een cirkelzaag. Haastige spoed is zelden goed, ook niet in de bouw. Snel even af en laat die beschermkap maar zitten: weg duim!
Lees verder


Veiligheid in de horeca: wat zegt het Bouwbesluit?

Geplaatst op vrijdag 2 augustus 2019
Het Bouwbesluit 2012 geeft voorschriften over de bouwkundige aspecten zoals vluchtroutes en compartimentering van een horecapand. Maar welke regels gelden er nog meer? En wie is waar verantwoordelijk voor?
Lees verder


De ontwikkeling van normen voor veiligheid seksspeeltjes

Geplaatst op maandag 15 juli 2019
Hoewel deze speeltjes wereldwijd worden geproduceerd, verkocht en gebruikt, ontbreken internationale standaarden. Omdat steeds meer incidenten leiden tot chirurgische ingrepen, is er vraag naar internationale normen die voor meer veiligheid moeten zorgen.
Lees verder


Onderzoek arbeidsongevallen met machines

Geplaatst op woensdag 10 juli 2019
Jaarlijks verliezen ongeveer 280 mensen vingers of andere ledematen door een ongeval met een machine op hun werk. Ze komen in contact met de bewegende onderdelen van machines zoals cirkelzagen, transportbanden, snij- en inpakmachines.
Lees verder


Norm voor symbolen veiligheidsvoorzieningen herzien

Geplaatst op donderdag 13 juni 2019
De norm NEN 1414-1 Symbolen voor veiligheidsvoorzieningen op tekeningen en plattegronden, deel 1 Ontruimingsplattegronden en bereikbaarheidskaarten is onlangs herzien en gepubliceerd.
Lees verder


Absolute veiligheid bestaat niet

Geplaatst op maandag 6 mei 2019
Traditionele zekerheden maken plaats voor complexiteit en onzekerheid. Dat heeft ook zijn weerslag op arbeidsprocessen en arbeidsveiligheid. Goed ‘risicoleiderschap’ om effectiever te sturen op veilig werken, want absolute veiligheid bestaat niet. Risicoleiderschap kan het verschil kan maken.
Lees verder


Veilig werken met insecten en gewasbeschermingsmiddelen

Geplaatst op maandag 29 april 2019
Werknemers kunnen in aanraking komen met gewasbeschermingsmiddelen. Bij gewasinspecties en het oogsten, verpakken, sorteren en bundelen van gewassen. Hoe werken we veilig in behandelde gewassen?
Lees verder


Veilig werken vormgeven met risicoleiderschap

Geplaatst op donderdag 18 april 2019
Uitspraken als 'We streven hier naar nul ongevallen!' of 'We werken hier veilig of we werken hier niet.' In hoeverre is dit soort ambities haalbaar en realistisch? En vooral, hoe ver moeten we hierin gaan?
Lees verder


Tokyo 2020 onthult nieuwe pictogrammen Olympische sporten

Geplaatst op woensdag 27 maart 2019
Volgende zomer vinden de Olympische Spelen plaats in de Japanse hoofdstad Tokio. De voorbereiding is klaar dus kan de organisatie zich bezighouden met details. Zo heeft Tokyo 2020 vijftig pictogrammen van de Olympische sporten onthuld, inclusief nieuwkomers als surfen en skateboarden.
Lees verder


Zijn bij jouw bedrijf de vluchtroutes in orde?

Geplaatst op vrijdag 22 maart 2019
Inspecties laten regelmatig zien dat vluchtwegen geblokkeerd of afgesloten zijn. En dat terwijl veilige vluchtwegen van levensbelang zijn. Hoe kunnen we dat veranderen?
Lees verder


Vluchtgedrag bij brand: wat doen we wel en niet?

Geplaatst op donderdag 14 februari 2019
Een groot gebouw staat in brand. Veelal zien we dan op videobeelden de vlammen langs de gevel of uit het dak omhoog schieten. Wat we vrijwel nooit zien, is hoe mensen vluchten. Gedragen wij ons eigenlijk wel zo bij brand zoals de overheid veronderstelt? En voldoet het Bouwbesluit dan?
Lees verder


Aftrap campagne ‘Stop CO-Vergiftiging’ 4 februari

Geplaatst op vrijdag 1 februari 2019
Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting zijn begin februari de campagne ‘Stop CO-vergiftiging’ gestart. In de campagne wordt aandacht besteed aan het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging, maar ook aan lichamelijke uitingen van een (sluipende) CO-vergiftiging.
Lees verder


Heet water als gevaarlijke stof (RI&E-casus)

Geplaatst op maandag 14 januari 2019
Bij een kunststofproductiebedrijf springt een slang los van een extrusiemachine. Daarbij komt heet water van 90°C onder druk vrij, dat tweedegraads brandwonden veroorzaakt bij een werknemer.
Lees verder


Veiliger werken dankzij films over menselijk gedrag

Geplaatst op maandag 10 december 2018
Edudrama gebruikt film als een spiegel voor de medewerkers. In deze films gaat het niet alleen over de veiligheidsregels, maar vooral over de consequenties van onveilig gedrag op de werkvloer. De impact blijkt enorm.
Lees verder


Hoe maak je een RI&E veilig en dynamisch?

Geplaatst op dinsdag 30 oktober 2018
Werknemers zijn vaak gemotiveerd om procedures in het bedrijf veiliger te maken. Door activiteiten op de werkvloer te sturen en op te nemen in de RI&E maak je het dynamisch.
Lees verder


Nieuw pictogram voor Silly Walk oversteek

Geplaatst op vrijdag 19 oktober 2018
S.v.p. gek lopend de zebra oversteken. Daartoe nodigt een verkeersbord met silly pictogram bij het gemeentehuis in Spijkenisse uit.
Lees verder


Het dansende stoplicht voor meer veiligheid

Geplaatst op vrijdag 7 september 2018
Vooral ongeduldige fietsers en voetgangers trekken zich niet al te veel aal van rode stoplichten. Hoe maken we het wachten leuker en veiliger? The Dancing Traffic Ligth voor meer veiligheid.
Lees verder


Nationaal Onderzoek Gevaarlijke Stoffen 2018

Geplaatst op woensdag 29 augustus 2018
In Nederland gevestigde bedrijven zijn unaniem van mening dat wij in Nederland door een betere veiligheidscultuur veiliger werken met gevaarlijke stoffen dan het buitenland.
Lees verder


Norm voor huishoudelijke verbrandingstoestellen gepulbiceerd

Geplaatst op maandag 13 augustus 2018
Onlangs is deel 1 gepubliceerd van NEN-EN 16510. Deze norm is van belang voor fabrikanten en leveranciers van huishoudelijke verbrandingstoestellen en voor installateurs en inspecteurs.
Lees verder


Sta op goede voetbescherming en voorkom verzuim

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018
Voetbescherming is bij veel productiewerk een standaard onderdeel van de persoonlijke bescherming van werknemers. Niet voor niks: van een voetblessure komt snel verzuim.
Lees verder


Nieuwe Arbowet. Heb jij alles al op orde?

Geplaatst op vrijdag 15 juni 2018
Het is bijna 1 juli 2018, hét moment waarop werkgevers alles geregeld moeten hebben in het kader van de nieuwe Arbowet. Heb jij alles al op orde?
Lees verder


Veilig werken onderdeel maken van uw bedrijfs-DNA

Geplaatst op maandag 14 mei 2018
Uit studies is naar voren gekomen dat veilig gedrag voorspeld wordt uit twee belangrijke zaken. Gedragsverandering is het sleutelwoord.
Lees verder


Brandweer zet in op landelijk netwerk van dronevliegers

Geplaatst op woensdag 25 april 2018
Brandweer Nederland gaat een landelijk dekkend netwerk van dronevliegers opzetten dat 24 uur per dag, zeven dagen in de week kan uitrukken.
Lees verder


Top 5 ernstige ongevallen op de werkvloer

Geplaatst op woensdag 18 april 2018
Wat zijn de meest voorkomende ernstige ongevallen op de werkvloer in Nederland? Een overzicht van de top 5 ernstige ongevallen in een notendop.
Lees verder


Informatie Veiligheidstekens en Grafische symbolen

Geplaatst op donderdag 22 maart 2018
Wij geven uitleg over de verschillende normen voor veiligheidstekens en/of grafische symbolen. In een handig overzicht zijn de nationale, Europese en internationale normen weergegeven.
Lees verder


Het plaatsen van gevaarbakens voor een optimaal effect

Geplaatst op donderdag 8 februari 2018
Gevaarbakens zorgen voor een combinatie van herkenbaarheid en eenvoud, die ervoor zorgt dat je mogelijk gevaar eenvoudig aan kunt duiden.
Lees verder


Veiligwinkel, de pictospecialist