Dé Specialist in Pictogrammen


 
Norm voor huishoudelijke verbrandingstoestellen gepulbiceerd

Norm voor huishoudelijke verbrandingstoestellen gepulbiceerd

Geplaatst op maandag 13 augustus 2018
Onlangs is deel 1 gepubliceerd van NEN-EN 16510. Deze norm is van belang voor fabrikanten en leveranciers van huishoudelijke verbrandingstoestellen en voor installateurs en inspecteurs.

De internationale norm NEN- EN 16510-1 ‘Huishoudelijke verbrandingstoestellen voor vaste brandstoffen – Deel 1: Algemene eisen en beproevingsmethoden’ is niet het enige deel dat wordt gepubliceerd. De nieuwe delen zullen in de plaats komen van een groot aantal bestaande normen voor diverse vaste brandstoftoestellen.
 

Specifieke delen

Naast de algemene eisen en beproevingsmethoden wordt nog gewerkt aan de volgende bijbehorende specifieke delen:
  • Part 2-1: Roomheaters;
  • Part 2-2: Inset appliances including open fires;
  • Part 2-3: Cookers;
  • Part 2-4: Independent boilers — Nominal heat output up to 50 kW;
  • Part 2-5: Slow heat release appliances;
  • Part 2-6: Appliances fired by wood pellets.

Om de serie formeel geschikt te maken voor CE-markering en om nog een uniforme meetmethode voor fijnstof op te nemen, wordt voorzien dat er over enige tijd een herziening van NEN-EN 16510-1 wordt opgesteld. De gepubliceerde versie kan worden gezien als een grote verbetering ten opzichte van de bestaande normen. De norm beschrijft namelijk veel duidelijker en gedetailleerder de testmethoden en emissie-meetmethoden.

Brandbeveiliging heb je, naast de fabrikanten en leveranciers, natuurlijk ook zelf in de hand. Brandblussers, blusdekens, vluchtladders, rookmelders, hittemelders en CO-melders spelen hierbij een essentiële rol. 


Deel deze pagina
Veiligwinkel, de pictospecialist