Dé Specialist in Pictogrammen


 
Nieuw pictogram voor Silly Walk oversteek

Nieuw pictogram voor Silly Walk oversteek

Geplaatst op vrijdag 19 oktober 2018
Op donderdag 18 oktober om 17.00 uur werd in Spijkenisse een hele bijzondere oversteekplaats in gebruik genomen. De Silly Walk oversteek. De oversteekplaats aan de Raadhuislaan ter hoogte van de Stadhuispassage is omgetoverd tot een oversteekplaats waar men, naar de sketch van Monty Python (The ministery of Silly Walks) over heen mag lopen op de gekst mogelijke manier.

In de sketch loopt acteur John Cleese, ambtenaar van het fictieve Ministerie van Rare Loopjes, op allerlei rare manieren. Aloys Bijl van de gemeente Nissewaard is dol op de sketch met de rare loopjes. Hij bracht het speciale zebrapad naar Spijkenisse, zodat voetgangers voortaan ook met een raar loopje de Raadhuislaan kunnen oversteken.

"Ik kwam een sketch tegen in Zweden, waar ze al zo'n oversteek hebben", legt hij uit. "Ik vond het hilarisch om dat ook in Spijkenisse te maken. Zo is het idee geboren. En we hebben hier natuurlijk ook een alternatief ministerie, het gemeentehuis. Dat maakt het extra leuk."
 

Pictogram

Aan het originele bord voor bij een zebrapad is het silhouet van John Cleese toegevoegd, inclusief bolhoed, koffertje en een raar loopje. Voor de veiligheid van het oversteekpunt hoeven voetgangers niet te vrezen. "Het is verkeerstechnisch een verkeersoversteekplaats, dus automobilisten dienen te stoppen voor elke voetganger.  S.v.p. gek lopend de zebra oversteken. Daartoe nodigt een verkeersbord bij het gemeentehuis in Spijkenisse uit. 


Deel deze pagina
Veiligwinkel, de pictospecialist