Dé Specialist in Pictogrammen


 
Maandag 4 november: de 8e landelijke Dag van de BHV

Maandag 4 november: de 8e landelijke Dag van de BHV

Geplaatst op dinsdag 29 oktober 2019
Op maandag 4 november vindt de 8e landelijke Dag van de BHV plaats. Dit jaar met het thema:

"Dan vertrouw ik op jou." In óns belang



Eerste maandag van de maand: 12.00 uur testen landelijk luchtalarm. Wij herkennen de sirene echter met een positieve twist op maandag 4 november 2019. Deze Dag wordt landelijk voor de achtste keer aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Binnen de organisaties zal er deze Dag extra aandacht zijn voor hun BHV-organisatie. Deze Dag gaat ons allemaal aan. Het gaat over veiligheid en gezondheid op het werk en veiligheid is van ons allemaal. Dag van de BHV is er in de eerste plaats voor de niet-BHV'ers! Sleutelwoorden zijn: besef, waardering, support. Waardering en support voor de BHV'er die zich niet inzet voor zichzelf, maar juist voor de ander: 'Ik doe het ook voor jou!' En natuurlijk om de BHV'ers extra in het zonnetje te zetten!

 

Veiligheid in óns belang

Wat wij allemaal ons zo vaak niet realiseren is dat de BHV'er het niet voor zichzelf doet. Hij doet het in óns belang. Toch hoor je nog wel eens negatieve geluiden over de BHV. Als het brandalarm gaat kan er geërgerd worden gereageerd. 'Moet dat nu? Ik verwacht zo een belangrijk telefoontje.' Of: 'Mijn afspraak kan er elk moment zijn.' Herkenbaar? Waarom werkt iedereen zo vaak eigenlijk niet mee aan een (ontruimings)oefening, zien we er de noodzaak niet van in? Maar, realiseert een ieder zich wel in wiens belang de oefening wordt gehouden? In het belang van ons. Wij allemaal moeten ons individueel realiseren waar de BHV'er voor staat:
'Ik doe het ook voor jou'.

Waar we kijken, waar we gaan en staan. Of dit nu in een bedrijf is, in een restaurant, winkel, pretpark, studio of waar dan ook is: overal moet hulpverlening aanwezig zijn. Uitstekend geregeld vanuit de rijksoverheid. Heel positief natuurlijk dat wij ons dit negen van de tien keer niet zo realiseren. Maar als je er dan een keer mee wordt geconfronteerd, besef je het pas.
'Ik doe het ook voor jou.'

Bron: www.dagvandebhv.nl 


Deel deze pagina
Veiligwinkel, de pictospecialist