Dé Specialist in Pictogrammen


 
De ontwikkeling van normen voor veiligheid seksspeeltjes

De ontwikkeling van normen voor veiligheid seksspeeltjes

Geplaatst op maandag 15 juli 2019
Hoewel deze speeltjes wereldwijd worden geproduceerd, verkocht en gebruikt, ontbreken internationale standaarden. Omdat steeds meer incidenten leiden tot chirurgische ingrepen, is er vraag naar internationale normen die voor meer veiligheid moeten zorgen.


Doel internationale norm

Het doel is om een internationale norm te ontwikkelen die zorgt dat het design van seksspeeltjes het risico op verwondingen bij gebruikers verkleint. Ook zal de norm eisen stellen aan materialen van seksspeeltjes. Verder worden er eisen opgenomen over de beschikbaarheid van voldoende en correcte gebruikersinformatie over het seksspeeltje. Daarnaast geeft de beoogde norm handvatten voor veilige verwijdering van seksspeeltjes door medische professionals in het geval van incidenten door verkeerd gebruik of inadequaat design.
 

Vervolgstappen

Tijdens de informatieochtend is door aanwezigen een aantal commentaren geuit op de internationale norm zoals die nu wordt voorgesteld. NEN zal komende weken met deze partijen verder in gesprek zijn om het Nederlandse standpunt op basis van deze commentaren en verdere input te formuleren. Op 10 augustus dient NEN de Nederlandse stem in op het ISO-voorstel over de oprichting van een ISO-commissie 'Sex toys- Design and safety requirements for products in direct contact with genitalia, the anus, or both'.


Voor wie van belang?

De te ontwikkelen internationale norm is van belang voor onder andere (toeleveranciers van) fabrikanten, importeurs en ontwikkelaars van seksspeeltjes, testhuizen, consumentenplatforms en verschillende disciplines binnen de medische sector (artsen, chirurgen, verpleging).

Bron: nen.nl 


Deel deze pagina
Veiligwinkel, de pictospecialist