Dé Specialist in Pictogrammen


 
Aftrap campagne ‘Stop CO-Vergiftiging’ 4 februari

Aftrap campagne ‘Stop CO-Vergiftiging’ 4 februari

Geplaatst op vrijdag 1 februari 2019
Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting zijn begin februari de campagne ‘Stop CO-vergiftiging’ gestart. In de campagne wordt aandacht besteed aan het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging, maar ook aan lichamelijke uitingen van een (sluipende) CO-vergiftiging.

De symptomen van koolmonoxidevergiftiging worden vaak niet herkend, waardoor een juiste diagnose uitblijft. Wij maken je daarom graag attent op deze campagne. Centrale boodschap van de campagne: Plaats een koolmonoxidemelder, alleen die kan je tijdig waarschuwen voor het giftige koolmonoxide.

Blootstelling aan een te hoge concentratie koolmonoxide kan tot CO-vergiftiging leiden. Dat geeft klachten van een beginnende griep: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, vermoeidheid, versnelde hartslag en verwarring. Verdere blootstelling aan het gas kan bewusteloosheid, blijvende hersenschade of de dood tot gevolg hebben.

De ongevallen die we nu zien tonen aan dat er nog té vaak geen koolmonoxidemelder aanwezig is, met alle gevolgen van dien. Terwijl een koolmonoxidevergiftiging echt iedereen kan overkomen. Het is dus van levensbelang dat het publiek zich wél bewust wordt van het risico op een vergiftiging én weet hoe je deze kunt voorkomen. Met de campagne 'Stop CO-vergiftiging' hopen we deze bewustwording te creëren. Op 4 februari zal om 7:00 uur in de ochtend een persbericht worden verstuurd, waarin deze boodschappen zijn verwoord.
 

Doe de Nationale Koolmonoxide-test


Belangrijk onderdeel van de campagne is een online kennistest. Het doel van deze test is om de kennis van mensen over de symptomen van koolmonoxide te vergroten. Je leert hoe je een koolmonoxidevergiftiging kunt herkennen, voorkomen en hoe je moet handelen als er sprake is van een koolmonoxidevergiftiging.

Klik hier om direct naar de test te gaan.

  


Deel deze pagina
Veiligwinkel, de pictospecialist