Mijn account   |  Klantenservice   |  Winkelwagen (leeg)

Pictogrammen



Veiligheids pictogrammen zijn van groot belang voor de veiligheid van u en uw medewerkers, maar ook die van eventuele bezoekers. Een pictogram maakt handig gebruik van de gevleugelde uitspraak, gebaseerd op de wijsheid dat ‘1 afbeelding meer zegt dan 1.000 woorden’. Wat dacht u van een veiligheidspictogram dat aangeeft dat men absoluut niet mag roken, waar de nooduitgang is of dat men een veiligheidsbril dient te dragen? De pictogrammen hebben een duidelijke boodschap, zonder dat deze aan de andere kant op een te directe manier aan zal komen. Mensen accepteren de dwingende boodschap van de pictogrammen, waardoor u niet hoeft na te denken over het gebruik van de juiste woorden.

Bovendien zijn veiligheidspictogrammen universeel, waardoor taalbarrières niet langer een rol hoeven te spelen. Krijgt u regelmatig internationale klanten of relaties over de vloer? Dan geven de pictogrammen bijvoorbeeld eenvoudig aan dat men absoluut geen vuur man ontsteken, of er een EHBO post in de buurt is.

Veiligheidspictogrammen


Veiligheidspictogrammen zijn er in een aantal verschillende soorten en maten. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een gevaarlijke situatie aan te duiden, maar u kunt bezoekers daarnaast waarschuwen dat een bepaalde handeling niet is toegestaan. Kies voor de bekende witte pictogrammen met een rode rand, die in combinatie met een streep door de afbeelding mooi aangeven dat er iets niet is toegestaan. Denk aan verboden te roken of vuur te ontsteken, maar ook de pictogrammen die aangeven dat het niet gewenst is om te eten of drinken in de buurt van de apparatuur.

Daarnaast bestaan er diverse veiligheidspictogrammen op het gebied van klantvriendelijkheid, bijvoorbeeld om aan te geven welk toilet er geschikt is voor rolstoelgebruikers, of waar men rekening dient te houden met bescherming voor de ogen of de oren.

Veiligheids pictogram bestellen


Wilt u een veiligheids pictogram bestellen? Dat doet u uiteraard gewoon online, aangezien u op die manier eenvoudig een keuze kunt maken uit de verschillende varianten die er beschikbaar zijn. Kies voor een full color veiligheidspictogram, waarmee u ervoor zorgt dat het u en uw bezoekers of relaties direct duidelijk is welke boodschap u er graag mee uit wilt dragen.